Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2008 09:46 - Бациликус булгарикус
Автор: razcvetnikov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2134 Коментари: 2 Гласове:
1



Българина обича да съжелява... околните. Той не просто обича, а по-скоро цялата му ценностна система се крепи на това снизходително съжеление. По този начин българина намира себе си.
Естествено всеки един, който българина не може да съжелява е чисто и просто враг. Нека... да видими, кои са най-мразените хора в България, а именно... това са бизнесмените, инакомислещите, проспериращите, независимите и т.н.  Логичния въпрос тук е как бихме могли да имаме нещо свястно, като ние всячески се опитваме да унищожим всичко за да можем после да го съжеляваме снизходително. Поради тази прична в България просперират тръпунгери, нгаждачи, хитреци и мижитурки.
Е.... така де.... сега ми кажете какво очаквате да се случи положително тук с тая паплач ?
Аз ще Ви кажа...
Тук просто ще продължават мъките, за които сме виновни всички ние. И... глупавото ни възпитание, глупавите схващания, глупвата политика, глупавия народ и т.н.
Втората и не по-малко важна черта на българина е, че той не разсаждава логично, а чисто емоционално. Българина гледа някакъв хитрец с очилца, който му се усмихва от екрана и си кзава. Ах колко е готин , ах колко е готин ... и отива и си пуска бюлетинката точно за него. 
Но... недай си боже... , просто недай си ... някой да излезне да му каже, че нещата са зле, че трябва да се работи, че икономиката е зле  и подобни инстини.... Тогава българиана го намразва със всичката си енергия, защото българина не обича да му се казва истината, а още по-малко ако трябва да прави нещо за да промени нещата. За българина някой друг трябва да носи отговорността. Той отговорност носи само привидно, докато стане нещо по-сериозно. Тогава тичка в хралупката си и се чуди кой да набеди за собсвената си некъдърност.
За българиана все още важат репликите:
 - Пуснаха тока;
 - Пуснаха водата;
 - Пуснаха парното;
 - Спряха тока;
 - Оправиха дупките по улиците;
 - Не оправиха дупките по улиците...
Мога да продължавам до безкрай с безхаберието и тъпотата на този народ. Някой трабва да носи отговорността, но в никакъв случай не и ние самите. Просто в никакъв случай.  И когато наклепаме някой и се освободим от отговорност отиваме и изплюскваме едно шкембе и щастието е пълно.
Следващата черта би могла да се дефинира като поговорка - " Едно говори, друго прави".  Ей тая кретения просто вече ме съсипва. Едно се говори и повтаря и поентва, а се прави съвсем различно и вместо да имаме решение на един проблем, то по-скоро имаме задълбочаване и задълбочаване, докато стане скандала.... и тогава всички обратно по хралупките. Това е обаче един катарзис... с който едно нещо в България за да стане свястно се прави поне три пъти най-малко. Първо се мисли как да прецакаме системата. Това изключително важно..., защото ... как така ще следваме някакви правила и ще ги изпълняваме на всичкото отгоре. За българина правилата са нещо, което е необходимо да се заобиколи в противен случай се чувстваме прецакани.

Мога да продължавам още дълго, но занм, че дългите постове просто не се четат. Ако сте го прочели целия благодаря Ви. 
 
 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - С болка се обръщам към миналото си, ...
18.11.2008 10:19
С болка се обръщам към миналото си, към нашите предци, които са жертвали живота си в името на велики идеали-свобода, независимост, добродетели..Напълно си прав,, че успелите, независимите и различните са хулени, одумвани, заклеймявани, защото така е прието,по-лесно е и най-удобно.Колко му е да смачкаш някого и да го претопиш в бездушната маса. Страшно е , но е самата истина. И докато продължава така...ще тъпчем на едно място ще се саможеляваме и нищо няма да се промени.Поздрави за хубавия постинг!!
цитирай
2. razcvetnikov - re: miaa
18.11.2008 15:01
Taка е... за съжеление. Аз освен, че се обръщам с болка към миналото, гледам с по-голяма болка в настоящето, а за бъдещето... просто не ми се мисли.
Безличната и бездушна маса се опитва да диктува кое е добро и кое е лошо, а от това по-голяма културана деградация не мисля, че е имало.
Навсчкъде е пълно с дивни селяндури, които налагат поп фолка, старите BMW-та и силикона, като "култура".

P.S.
Добре че пътувам от време на време, за да мога да съпоставям нашето риалити с нечие чуждо.

Благодаря ти за мнението, малко сме умните хора ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: razcvetnikov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 82290
Постинги: 48
Коментари: 271
Гласове: 2525
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол